снимка: Ulrich Kohls, УикипедияПроизводството на лимузината е прекратено през 1988 година,

...
снимка: Ulrich Kohls, УикипедияПроизводството на лимузината е прекратено през 1988 година,
Коментари Харесай

Продават една от колите на Леонид Брежнев

снимка: Ulrich Kohls, Уикипедия

Производството на лимузината е прекъснато през 1988 година, когато отпред на СССР е Михаил Горбачов.

В дребното немското градче Хайлборн е изложен за продажба един от популярните коли от времето на СССР - ГАЗ-14 " Чайка ", излиза наяве от оповестен публикация на уеб страницата Auto Scout24.  Твърди се, че лимузината е принадлежала на генералния секретар на ЦК на КПСС - Леонид Брежнев.

 

В обявата е очебийно, че това е първата серийно създадена численост от модела през 1976 година.  Автомобилът фактически е бил подарен на някогашния руски началник , а на една от фотосите е показан и номерът на шасито - 000001.

Пробегът на винено-червена " Чайка " е 73 300 км,  като продавачът желае да получи 120 000 евро за автомобила,  под чийто похлупак е подложен 8-цилиндров мотор с 220 к.с. Той е комбиниран с 3-степенна автоматизирана скоростна кутия, а в оборудването влизат радиоапарат, климатик и електрическо ръководство на прозорците.

Масовото произвеждане на ГАЗ-14 започва през 1977 година, но  автомобилът по този начин и не стига до свободна продажба , защото е предопределен за партийната номенклатура. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР